Annie – ochrnutá buldočka

Ochrnutá fenka plemene francouzský buldoček na vozíčku ve sněhu
Annie k nám přišla jako ochrnutá podvyživená buldočka na pokraji sil.

Annie náhle ochrnula v důsledku vyhřeznutí ploténky. Majitelé ji sice nechali zoperovat a snažili se s ní rehabilitovat, ale péče o ochrnutého psa nebyla v jejich silách. Nevěděli, jak se o ni mají starat a chtěli ji nechat utratit.

Na Annie se podepsal dlouhodobý pobyt v kleci u majitelů, kteří péči o ni nezvládli. Byla proto nejen hubená, ale také měla velmi atrofované svalstvo. Bylo nám jí moc líto, protože na ní byla vidět radost ze všeho nového a nenaplněná buldočí chuť do života.

Neměla navíc ochrnuté jen nožičky, ale i močový měchýř. Musela proto nosit plenky a močový měchýř bylo potřeba pravidelně vymačkávat.

Rozhodli jsme se zkusit Annie zase rozchodit. To znamenalo pravidelné cvičení, dojíždění na hydroterapie a podobně.

Skvělá dočasná péče!

Annie měla velké štěstí, protože se pro ni našla úžasná dočasné péče, kde se jejích potřeb nezalekli, poctivě s ní cvičili a dělali, co mohli. Získala tak navác i další kamarády buldočky a její stav se postupně zlepšoval.

Annie si u svých dočasných paniček užila spoustu legrace a dokonce byla i na srazu buldočků.

Přes všechnu snahu se Annie bohužel nepodařilo rozchodit

Vyzkoušeli jsme všechno možné – hydroterapie, spinální chůzi a další –, ale Annie chodit nezačala.

Nechali jsme jí proto vyrobit vozíček na míru, aby mohla zase běhat s ostatními pejsky a užívat si všeho dovádění. Annie vozíček vůbec nevadil a zvykla si na něj během pár chvilek.

Zároveň se Annie vrátila z dočasné péče zpátky do tehdejšího azylu v Hoření Vinici. Se svým vozíčkem kralovala domu i zahradě. Nezastavil ji déšť, sníh ani schody! Dokonce i aportovat ji bavilo.

Annie herečkou

Podívejte se, jak to Annie slušelo v reportáži pro iDnes KINO. Dozvíte se, jaká je daň za roztomilost pejsků s plochým čumáčkem a jaké potíže trápí krátkolebá plemena. Video by měl vidět hlavně každý, kdo zvažuje pořízení francouzského buldočka.

Reportáží v iDnesu ale její herecká kariéra ještě neskončila. O něco později si ještě zahrála hlavní roli v krátkém filmu Handipet Race. Ve filmu závodila se svou psí kamarádkou Tarou, která byla také na vozíčku.

Annie musela podstoupit operaci

Annie začaly trápit její zadní nožičky, přestože je normálně necítila. Pravděpodobně došlo k poškození nervu. Proto jsme se po konzultaci s panem veterinářem rozhodli, že nejlepším řešením bude zkrácení nožiček v problémové části. Díky tomu bude mít už jednou provždy klid.

Annie podstoupila amputaci zadních paciček a vše proběhlo v pořádku. Nemohla se dočkat, až bude moct zase pobíhat po zahradě. Nemusíte o ni mít strach, s vozíčkem dokázala jezdit stejně jako dřív.

Hurá do nového domova!

Annie se zapsala do historie Handipet Rescue jako jeden z prvních ochrnutých pejsků, kterému se z azylu povedlo odejít do milující rodiny! Jsme moc rádi, že Annie bude mít milující paničku jen pro sebe, respektive pro sebe a ještě jednoho psího kamaráda.

Buldočí odhodlanost, se kterou se Annie poprala s každým zdravotním problémem, byla příkladem i pro nás samotné. Nesmíme opomenout ani její úspěchy na stříbrném plátně. Popřejme tedy společně naší malé bojovnici, ať se jí v novém domově líbí a ať je v něm opravdu šťastná.

Annie našla nový domov i jako pes na vozíčku

Naplnit mističku

Zvířátka v nouzi jsou závislá na lidské pomoci. Podpořte je ještě dnes zasláním libovolného příspěvku a pomozte jim tak zajistit vše, co budou potřebovat. Přispět můžete přímo na č. ú. 2288471053/5500, VS 1403 nebo skrz bezpečný portál Darujme.

Jednorázově
Měsíčně

Co bude za částku pořízeno?

Další zvířata

Za veselým úsměvem ukrývá zraněnou duši.

350 Kč
cíl 10 000 Kč

Nemocně kotě si přehazovali jako horký brambor...

Swiftie nemůže chodit na zadní nohu.

Odebírejte náš newsletter

Přihlaste se k odběru zvířecích novinek, které vás dojmou i zahřejí na srdci.

© 2024Pet Heroes z.s., IČO: 01552309, DIČ: CZ01552309, Hlavatého 663/15, 149 00 Praha