Oskar – kocour s přeraženou páteří

Černý kocour
Oskar se narodil na ulici, kde pravděpodobně strávil celý svůj dosavadní život.

Byl přinesen na služebnu městské policie s tím, že ho nejspíše srazilo auto a je asi ochrnutý na zadní nohy. Nakonec se ukázalo, že se nejspíše jednalo o práci člověka, nikoliv auta. Dostal se k nám z jiného spolku, kde nemají zkušenosti s péčí o handicapovaná zvířata, a tak jsme od nich Oskara převzali k nám.

Co Oskarovi bylo?

Na zadečku měl obrovskou zhnisanou ránu, což mu způsobovalo obrovský otok a tlačilo to Oskarovi na nervy. Kvůli tomu nedokázal udržet moč ani stolici a nohy mu neustále kmitaly. Po nějakém čase na veterině se ukázalo, že stav zadních nožiček lze pravděpodobně přisuzovat dosud blíže nespecifikovanému poranění míchy, nejspíše v oblasti přechodu hrudní a bederní páteře, problémy s vylučováním pak vážnému poškození nervů v pánevní oblasti, které bylo s největší pravděpodobností způsobeno prudkým tržením za Oskárkův ocásek.

Zlepšil se jeho stav před cestou k nám?

Oskar začal postupně jíst, bylo třeba ho ručně vyprazdňovat a ukázalo se, že mícha utrpěla poškození, ale není přerušená. S Oskarem se také prováděly intenzivní rehabilitace, které nesou své ovoce a nakonec byl z veteriny propuštěn do domácího léčení!

Co ho čeká u nás?

Oskara si do péče vzala naše skvělá azylová teta Jaq, která s ním bude pokračovat v rehabilitacích. Samozřejmostí je také jeho pravidelné vyprazdňování a veškerá potřebná péče. Oskarova prognóza není jistá, ale je nadějná a my moc doufáme, že se jeho stav bude jen a jen zlepšovat.

Černý kocour

Jak se daří Oskarovi?

Oskar se má u tety Jaq přímo báječně – má tam spoustu zvířecích kamarádů na hraní a nejradši dovádí s kocourkem O. J. Především ale musí Oskar každý den poctivě cvičit, aby měl naději, že se jeho stav zlepší. Je nutné protahoval mu packy, aby se procvičily klouby. A kromě toho chodí Oskar i na „procházky“ po domě – útulková teta mu nadlehčuje zadeček, aby mu pomohla a Oskar statečně capká předními a snaží se zapojit i svoje zadní nožky nejlépe, jak jen dovede.

Jaq o Oskarovi říká, že je to ohromně milý kocourek, kterému nevadí žádná manipulace – dokonce když je potřeba mu pomoci, aby se mohl vyprázdnit, tak se tulí k ruce a ještě člověku láskyplně ožužlává rukávy.

Černý kocour

Oskar našel domov!

Oskarův příběh má šťastný konec! A třebaže jsme mu všichni ze srdce přáli, aby našel svou novou rodinu, která se nezalekne komplikací, které souvisí s péčí o ochrnuté zvířátko, tohle nikdo z nás nečekal. Oskar totiž nejen našel báječnou rodinu, která pro něj zajistí fyzioterapii i hydroterapii, ale odešel ke svým adoptivním rodičům spolu s kočičkou Natálkou! Máme obrovskou radost, že se našli lidé, kteří jim dají láskyplný domov.

Naplnit mističku

Zvířátka v nouzi jsou závislá na lidské pomoci. Podpořte je ještě dnes zasláním libovolného příspěvku a pomozte jim tak zajistit vše, co budou potřebovat. Přispět můžete přímo na č. ú. 2288471053/5500, VS 1403 nebo skrz bezpečný portál Darujme.

Jednorázově
Měsíčně

Co bude za částku pořízeno?

Další zvířata

Za veselým úsměvem ukrývá zraněnou duši.

6 777 Kč
cíl 10 000 Kč

Swiftie nemůže chodit na zadní nohu.

Už jako malé kotě prodělala nemoc, která ji připravila o sourozence...

Odebírejte náš newsletter

Přihlaste se k odběru zvířecích novinek, které vás dojmou i zahřejí na srdci.

© 2024Pet Heroes z.s., IČO: 01552309, DIČ: CZ01552309, Hlavatého 663/15, 149 00 Praha