Chrobáček – nehybné koťátko

Černo-bílý kocourek Chrobáček měl celé tělo nepřirozeně ztuhlé, hýbat dokázal pouze hlavou
Tenhle případ byl obzvlášť těžký.

Kontaktovala nás paní ohledně koťátka na pokraji smrti, které se narodilo u její známé. Původně jsme nikoho dalšího přijímat neplánovali, protože naše kapacity už pomalu praskají ve švech, ale nedalo nám to. Okamžitě jsme tak začali řešit předání a během chvíle už jsme seděli v autě, abychom koťátko převezli na veterinu.

Kocourek byl podle majitelky od narození ochrnutý na zadní nohy. A postupně pak přestal chodit úplně. V poslední době už jen ležel, byl celý ztuhlý, hýbal maximálně hlavou a i to jen trochu. Jediné co, tak hodně křičel.

Chrobčáka se nepodařilo zachránit

Kocourka jsme okamžitě nechali hospitalizovat, i když už jsme tušili, že to nebude dobrý. Když ho paní doktorka viděla, tak se zděsila – jeho tělo podle ní vypadalo prakticky jako v posmrtném stavu. Celkově se nad ním večer sešli 3 lékaři a dali verdikt: vrozená svalová myodystrofie.

A to nejhorší? Nebylo mu jak pomoct a nezbylo, než ho nechat v klidu a bez bolesti odejít. Posledním stádiem nemoci by bylo udušení, což je jedna z nejhorších smrtí.

Stačila by kastrace

Z celého toho případu je nám hrozně smutno. Majitelka to nechala zajít zbytečně tak daleko, kdy už kocourek jen křičel. A co víc… Je to kotě, které se narodilo u ní a není to jediný vrh, který se jen tak náhodou stal.

Takže jsme zase u toho… Lidi vědomě množí kočky, kterých jsou už takhle plné útulky a když potom onemocní, nemají peníze na léčbu a zvířata úplně zbytečně trpí. Stačila by prostá kastrace, jeden úkon a všemu utrpení se dalo zabránit!

Sdílíme proto Chrobáčkův příběh jako připomínku všem, kdo se kastracím stále brání. Prosím, zastavte se na chvíli a myslete na všechny ty kočky, které zbytečně trpí a umírají samy někde venku, i na ty, které v útulcích marně čekají na nové rodiny. Kastrací vaší kočky nebo kocoura sice nezastavíte všechno špatné, co kočky musí dennodenně snášet, ale zajistíte, že k nim nepřibydou další. A jestli máte pocit, že vy se o koťata přece postaráte, necháte si je nebo je rozdáte známým a sousedům, uvědomte si, že tak berete místo kočkám, které už na světě jsou a potřebují každou pomoc.

A vás ostatní, kdo už kočky vykastrované máte, chtěli bychom vás poprosit o jednu věc. Pokud vám dává taková pomoc smysl, přispějte prosím na náš kastrační program. Ze sbírky kastrujeme jak venkovní kočky, tak i ty u majitelů, kteří si kastrace nemohou dovolit.

 

Naplnit mističku

Zvířátka v nouzi jsou závislá na lidské pomoci. Podpořte je ještě dnes zasláním libovolného příspěvku a pomozte jim tak zajistit vše, co budou potřebovat. Přispět můžete přímo na č. ú. 2288471053/5500, VS 1403 nebo skrz bezpečný portál Darujme.

Jednorázově
Měsíčně

Co bude za částku pořízeno?

Další zvířata

Za veselým úsměvem ukrývá zraněnou duši.

4 527 Kč
cíl 10 000 Kč

Nemocně kotě si přehazovali jako horký brambor...

Swiftie nemůže chodit na zadní nohu.

Odebírejte náš newsletter

Přihlaste se k odběru zvířecích novinek, které vás dojmou i zahřejí na srdci.

© 2024Pet Heroes z.s., IČO: 01552309, DIČ: CZ01552309, Hlavatého 663/15, 149 00 Praha