Zvířátka adoptovaná v květnu a červnu

05. 07. 2023

V uplynulých dvou měsících se podařilo najít domov pro jednoho pejska a pět kočiček. To jsou krásné zprávy!

Perníček k nám původně přišel s ošklivou zlomeninou zadní nohy

Kocourek podstoupil operaci, ale bohužel se mu už do nohy nevrátil cit. Perníček nefunkční nožku naštěstí prakticky vůbec neřeší. V životě má úplně jiné priority: jídlo a mazlení. A teď už se mazlí se svým novým páníčkem!

Perníček měl velké štěstí, protože si svého člověka mohl tak trochu sám vybrat: adoptoval si ho totiž nakonec kamarád jeho dočasných pečovatelů. Takže když se k němu Perníček stěhoval, už ho dobře znal a věděl, že s ním bude opravdu šťastný.

Sára s Utenou přišly společně, ale odešly zvlášť

Sáru a Utenu k nám umístila paní, která se bohužel dostala do situace, kdy se o ně už dál nemohla postarat. Holčičky na sebe nebyly nijak zvlášť vázané, takže nakonec každá putovala do svého vlastního domova, který nejlépe vyhovoval jejich individuálním potřebám. Šestnáctiletá Sára své navždycky našla snáz, než jsme čekali, protože se ji rozhodla osvojit dočasná tetička.

Uteně to trvalo o trochu déle, ale nakonec se i na ni usmálo štěstí. Tahle princezna bývá zpočátku hodně stydlivá, což trochu komplikuje seznamování. Nové paničky se do Uteny naštěstí zamilovaly se vším všudy a s adopcí neváhaly. A Utenka jim brzy začala otevírat své srdíčko, počáteční opatrnost je pryč. V náručí nových maminek je teď úplně nejšťastnější a zamilovala si i svou novou kočičí kamarádku.

Marcel si musel hodně vybojovat

Kocourek Marcel byl při příjmu velmi nemocný, zřejmě prodělal panleukopénii. Nakonec se mu ale nad nemocí podařilo zvítězit.

Své doma našel v původně dočasné rodině. Marcel si sice úplně neuvědomuje, že se něco změnilo, ale my všichni za něj máme velikou radost. Od začátku je na něm totiž vidět, jak moc je v téhle rodině šťastný a spokojený.

Peggy a Franny se seznámily až v novém domově

O adopci Peggy jsme vás informovali už v únoru, ale bohužel jí to v novém domově nakonec nevyšlo a vrátila se zpátky k nám. Teď se na Peggy usmálo štěstí podruhé a my pevně věříme, že tahle rodina je pro ni už skutečně ta pravá. Dali jsme si na jejím výběru obzvlášť záležet.

Do adopce navíc nešla sama, protože si její nová rodina rovnou adoptovala i kočičku Franny. Holky se do té doby neznaly, jelikož byly v různých dočasných péčích, ale rychle si padly do oka a staly se z nich nerozlučné kamarádky.

Pomozte napsat další šťastné konce

Krmení, veterinu a další potřebné náklady za péči o zvířátka můžeme zaplatit jen díky pomoci našich štědrých dárců. Pokud vám nejsou osudy zvířátek v nouzi lhostejné, pomozte prosím i vy zasláním libovolného příspěvku, díky kterému o ně budeme moct pečovat i nadále. Moc děkujeme.

 

Novinky

Přijďte 27. 7. dobrovolničit!

27. 06. 2024 - Poslední červencovou sobotu nás čeká další dobrovolnický den pro veřejnost! Přijeďte se...

Výchova dětí k respektu ke zvířatům

01. 06. 2024 - Rodiče, děti a zvířata – to je celkem běžný popis mnoha rodin. Není se čemu divit,...

Dobrovolnické dny se vrací! Potkáme se v červnu?

17. 05. 2024 - Přijeďte se se s námi potkat a pomozte se vznikem centra pro handicapovaná a týraná zvířata...

Jak pečovat o psí srst

16. 05. 2024 - Psí srst nám toho dokáže o pejskovi hodně prozradit a často podle jejího stavu poznáme, že...

Odebírejte náš newsletter

Přihlaste se k odběru zvířecích novinek, které vás dojmou i zahřejí na srdci.

© 2024Pet Heroes z.s., IČO: 01552309, DIČ: CZ01552309, Hlavatého 663/15, 149 00 Praha